Αναζητηση αυτου του ιστολογιου

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Σαμαράς: Μεγαλώνει το ρεύμα κατά του μνημονίου


«Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θεωρεί πλέον το μνημόνιο «αναπόφευκτο», δεν το θεωρεί «μονόδρομο», δεν πιστεύει καν ότι θα σώσει τη χώρα, υποστηρίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. .
Το ρεύμα κατά του μνημονίου είναι πλέον πλειοψηφικό και μεγαλώνει», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφ. «Realnews». Αποφεύγει, δε, να τοποθετηθεί επί του πήχη επιδόσεων, που θέτει το κόμμα του στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Δεν έχει νόημα να μιλάμε για ποσοστά [...]. Με ποια βάση σύγκρισης; Δεν υπάρχει σύγκριση σε σχέση με την προ μνημονίου εποχή», λέει.
Ο κ. Σαμαράς απορρίπτει κάθε συζήτηση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας όλων των κομμάτων, διατυπώνοντας το ερώτημα «τι «ενότητα» μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε όσους θεωρούν το μνημόνιο «μονόδρομο» και σε εκείνους που προσπαθούν να απαλλάξουν τη χώρα από το μνημόνιο μία ώρα αρχύτερα;».

«Η «συγκόλληση» τόσο αντίθετων πολιτικών δεν είναι «εθνική ενότητα», είναι αναζήτηση συνενόχων πριν από το ναυάγιο. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε συνένοχοι, θέλουμε να αποτρέψουμε το ναυάγιο», δηλώνει.

Χαρακτηρίζει «πολιτικούς φεουδάρχες» τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, αποδίδοντάς τους ότι «δουλεύουν για λογαριασμό του κ. Παπανδρέου», ενώ για την αντιπαράθεση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη διατυπώνει: «Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη δεν μας αφορούν πλέον [...]. Εμείς δεν έχουμε αντίπαλο τον κ. Μητσοτάκη. Εκείνος έχει αναδείξει σε αποκλειστικό αντίπαλό του τη ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, και πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο.