Αναζητηση αυτου του ιστολογιου

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μετανάστης για ένα καλύτερο αύριο...

Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο θα σκέφτονταν σοβαρά να μεταναστεύσουν σε μια άλλη χώρα αν τους πρόσφεραν καλή δουλειά, καλύτερο μισθό και κίνητρα όπως εκμάθηση της γλώσσας ή ταξίδια στην πατρίδα τους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση.

Καθώς η παγκόσμια οικονομία αγωνίζεται ακόμη να ανακάμψει, οι εργαζόμενοι σε Μεξικό, Βραζιλία, Ρωσία, Τουρκία και Ινδία φαίνονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να αρπάξουν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν. Αντιθέτως, Σουηδοί, Αμερικανοί και Βέλγοι προτιμούν να μείνουν την πατρίδα τους, υποστηρίζεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos.


Περίπου δύο στους δέκα (20%) ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα ήταν πολύ πιθανό να μεταναστεύσουν για 2-3 χρόνια αν τους δοθεί αύξηση 10%. Άλλοι τρεις στους δέκα (30%) είπαν ότι είναι μια πιθανότητα την οποία θα μελετούσαν πολύ σοβαρά.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, "το μισό εργατικό δυναμικό σε 24 χώρες δηλώνει πρόθυμο να φύγει στο εξωτερικό", είπε η Κέρεν Γκότφριντ, διευθύντρια ερευνών της εταιρείας δημοσκοπήσεων, χαρακτηρίζοντας "τεράστιο" το ποσοστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, και πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο.