Αναζητηση αυτου του ιστολογιου

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Στα όρια της φτώχειας το 27,7% των Ελλήνων το...2010

Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 27,7% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για το 2010, που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα έβδομη, σε ποσοστά φτώχειας, μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.

Στην
Ειδικότερα, στην Ελλάδα ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας το 28,7% των παιδιών ως 17 ετών, το 27,7% του πληθυσμού ηλικίας από 18 ως 64 ετών και το 26,7% των Ελλήνων άνω των 65 ετών. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην
Στο μεταξύ, "βουτιά" της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα κατέγραψε η τελευταία έρευνα της Nielsen, που αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι πολίτες "βλέπουν" παράταση της ύφεσης, τους επόμενους μήνες, με έναν στους τρεις να δηλώνει πως δεν του περισσεύουν καθόλου χρήματα, μετά την κάλυψη των βασικών του αναγκών.
Εννέα στους δέκα καταναλωτές θεωρούν πως η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ εξίσου μεγάλο ποσοστό από αυτούς πιστεύει πως η κρίση θα παραταθεί και τους επόμενους μήνες, που ακολουθούν. Η κατάσταση της οικονομίας αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία στην Ευρώπη, ενώ ανάμεσα στους Ευρωπαίους οι Έλληνες είναι οι πιο ανήσυχοι τόσο για την οικονομία (42%) όσο και για την εξασφάλιση ή διατήρηση της εργασίας τους (44%).
Στη χώρα μας, ένας στους τρεις δηλώνει πως δεν του περισσεύουν καθόλου χρήματα, μετά την κάλυψη των βασικών του αναγκών. Συγχρόνως, το μεγαλύτερο ποσοστό όσων συνεχίζουν να διαθέτουν κάποια χρήματα, τα χρησιμοποιεί για αποπληρωμή δανείων και πιστωτικών καρτών, με αποτέλεσμα ένα μικρό μόνο ποσοστό των διαθέσιμων χρημάτων να καταλήγει στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, που φαίνεται να ξοδεύει περισσότερο από ό,τι η Ελλάδα.
«ΕΕ των 27», το 23% του πληθυσμού ζει κοντά στο όριο της φτώχειας. «ΕΕ των 27» είναι 27%, 23,3% και 19,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, και πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο.