Αναζητηση αυτου του ιστολογιου

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Συμφώνησαν σε όλα, πλην των συντάξεων

Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, η οποία διήρκεσε σχεδόν 8 ώρες.

Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί εξέτασαν σε βάθος το περιεχόμενο του νέου οικονομικού προγράμματος, το οποίο συνοδεύει την χρηματοοικονομική στήριξη της χώρας τα επόμενα χρόνια.


Όπως έγινε γνωστό, υπήρξε ευρύτατη συμφωνία σε όλα τα ζητήματα με εξαίρεση τις επικουρικές συντάξεις. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι πολιτικοί αρχηγοί εξουσιοδότησαν τον Λ. Παπαδήμο να διαπραγματευθεί τα εναλλακτικά σενάρια για τις επικουρικές συντάξεις με την τρόικα.

Με τη συνάντηση Παπαδήμου - τρόικας θα ολοκληρωθεί η συμφωνία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, το απόγευμα, στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στη συνάντηση Παπαδήμου - πολιτικών αρχηγών, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης είπε ότι εκκρεμεί η λήψη απόφασης για την εξεύρεση ενός ποσού 625 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 325 εκατ. ευρώ θα αφαιρεθούν από τις δαπάνες της Άμυνας και ορισμένων άλλων υπουργείων ενώ τα υπόλοιπα 300 εκατ. αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού με την τρόικα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς τόνισε: "Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, υπάρχει ακόμη ένα θέμα με τις συντάξεις".

Ακολούθως, υπογράμμισε: "Ξέρω ότι για ορισμένους είναι πρωτόγνωρο να διαπραγματεύονται και μάλιστα σκληρά" και πρόσθεσε ότι "πρέπει να κοιτάμε τον απλό κόσμο, πρέπει να διαπραγματευόμαστε, είναι θέση εθνική, είναι θέση συνείδησης θέση που πρέπει να έχει κανείς σε ώρες κρίσης και δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι την παρεξηγούν. Τα πράγματα είναι δύσκολα και προσπαθούμε ο κόσμος να πονέσει λιτότερο".

Εν τω μεταξύ, επιμένει στις έγγραφες διαβεβαιώσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Νομικό Συμβούλιο του κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος ότι τα μέτρα είναι σύννομα και πως θα βγάλουν τη χώρα απο την κρίση, ο Γ. Καρατζαφέρης.

Όταν αποχώρησε απο την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε μια δήλωση παραπέμποντας σε ένα ποίημα του Καβάφη. Είπε ότι "ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ' όχι --το σωστό-- εις όλην την ζωή του".

 Μιλώντας στα γραφεία του κόμματος, είπε ότι ξεκαθάρισε τις προθέσεις του και ότι τιμά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Από τα όσα είπε, διαφάνηκε ότι υπήρξε ρήξη μεταξύ του κ. Καρατζαφέρη και των υπολοίπων, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισήμανε ότι η χώρα περνά μια μεγάλη δοκιμασία "και δεν μπορώ μέσα σε αυτό τον λίγο χρόνο να απαντήσω με τρόπο που θα προσδιορίσει το μέλλον της χώρας τα επόμενα 40-50 χρόνια".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, και πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο.