Αναζητηση αυτου του ιστολογιου

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για τα νέα μέτρα

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία καλούν, σήμερα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ τους εργαζόμενους όλης της χώρας, που διαμαρτύρονται για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.

Ολοκληρώθηκε με πορεία προς τη Βουλή η συγκέντρωση του  ΠΑΜΕ, που είχε ξεκινήσει στις 11 το πρωί στην πλατεία Ομόνοιας. Παρά την ισχυρή βροχή οι διαδηλωτές, με συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου, κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου και διαλύθηκαν.



Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ «οι επιλογές είναι οι αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα», ενώ επισήμαναν ότι "επιβάλλεται ξεσηκωμός και όχι άλλη αναμονή. Οι δυνάμεις υπέρ των μονοπωλίων είναι αδίστακτες".

Κατήγγειλαν δε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση λέγοντας πως «κρύβονται πίσω από την τρόικα» και ότι «ψεύδονται όταν λένε πως παλεύουν για τη διάσωση του 13ου και 14ου μισθού, όταν σφαγιάζονται τα επιδόματα, ο κατώτατος μισθός και καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Σημειώνεται πως την Πέμπτη συνεδριάζει η διοίκηση της ΓΣΕΕ για να αποφασίσει περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Τα τρία μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, θα κινηθούν μόνον από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και στην πορεία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ανοιχτοί είναι από τις 13:45 όλοι οι σταθμοί του μετρό, στο κέντρο της Αθήνας.

Η αστυνομία πρότεινε στη διοίκηση της ΑΜΕΛ να δώσει στην κυκλοφορία τους σταθμούς, εκτιμώντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι πρόκλησης επεισοδίων.

Έτσι, ο σταθμός του Συντάγματος άνοιξε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ενώ οι σταθμοί Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός δόθηκαν στην κυκλοφορία, λίγο μετά τις 13:30.

Αντίθετα, ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λόγω της απεργίας οι συρμοί του μετρό στη γραμμή Αιγάλεω- Αεροδρόμιο, θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλει συμμετέχουν στην απεργία με ολιγόωρες στάσεις εργασίας. Έτσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Αντίστοιχα τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ.

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Έτσι, τα πλοία -σε όλες τις κατηγορίες- παραμένουν δεμένα στα λιμάνια από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα έως αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Toν άμεσο διορισμό όλων των ήδη εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ, ζητεί με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ  και μάλιστα καλεί όλους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σήμερα με την μορφή και τις δράσεις που θα επιλέξουν και θα εξειδικεύσουν οι σύλλογοι. 

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, αποφάσισε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας.

Επίσης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, έμποροι και μικρομεσαίοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Οι Έλληνες έμποροι μετά τις τελευταίες ειδήσεις για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, καθώς νοιώθουν ηττημένοι αφού οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης κατέληξαν σε «κόκκινες κορδέλες», και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν για τη διαφύλαξη των επιχειρήσεών τους και για το επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού λαού.

 Από την πλευρά της, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι ''οι προτεινόμενες αλλαγές από την τρόικα σε μισθούς και εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και η υποχώρηση των...τρύπιων, όπως αποδείχθηκε κόκκινων γραμμών, οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση και φτωχοποίηση την κοινωνία και την οικονομία.''.

Τέλος, στην γενική απεργία συμμετέχουν και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι στο πλαίσιο διαμαρτυριών τους, από την 1η Μαρτίου δεν θα παραμένουν στις έδρες των δικαστηρίων (ως γραμματείς) μετά τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ τα Σαββατοκύριακα, δεν θα προσέρχονται πλέον στα δικαστήρια για τα αυτόφωρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, και πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο.